Bio Peel

60 min. | €65


Wat is een Bio Peel?

 

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen met een zichtbaar resultaat. De Bio Peel bevat GEEN waterstofperoxide en is 100% natuurlijk. De Bio Peel is sterk ontgiftend. Toxinen worden effectief afgebroken en afgevoerd.

 

 

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier liggen de stamcellen van de huid. Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden de stamcellen voorzien van een bom met voedingstoffen. Dit resulteert in meer gezondere huidcellen, en dus ook in huidverbetering van binnenuit. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.

 

 

Voor wie is een Bio Peel geschikt?

De kruidenpeeling kan voor veel huidproblemen worden ingezet, zoals bij een huid die uit balans is, een onzuivere huid, acné, de huid die met acné te maken heeft gehad (littekens of vlekjes), fijne lijntjes of huidverslapping, grove poriën, hyperpigmentatie en zonneschade.

Algehele huidverbetering
• Huidherstel
 Herstel bij (uitgebluste) puistjes
  Onderhuidse (talg)bultjes
  Gladder huidoppervlak
  Intensieve ontgifting
  Intens opfrissen van een doffe, vale huid
 Egalere teint
 Fijnere poriën

Tijdens de behandeling zijn dode huidcellen verwijderd en is de doorbloeding van huidcellen gestimuleerd. Hierdoor ziet de huid er na de eerste behandeling al frisser, gezonder en egaler uit. Voor een goed en langhoudend resultaat raad ik aan om meerdere behandelingen te ondergaan in kuurvorm. Een kuur bestaat uit drie tot zes behandelingen die elke twee tot vier weken worden gedaan (dit kan verschillen per persoon). Na een kuur kan om de acht tot twaalf weken een onderhoudsbehandeling plaatsvinden.

 

De behandeling

De huid wordt eerst gereinigd en daarna worden eventuele onzuiverheden verwijderd. Vervolgens wordt de kruidenpeeling verwarmd aangebracht. De kruidenpeeling wordt gedurende 10 tot 15 minuten ingemasseerd. Tijdens de massage word de huid geactiveerd en gestimuleerd, hierdoor kan de huid tintelend of licht branderig aanvoelen. Na de massage met de kruidenpeeling wordt de active vitamine c, een ampoule en een masker aangebracht afgestemd op jou huid. De behandeling wordt afgesloten met een luxe serum en een passende dag of nachtverzorging met spf.

 

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. De mate van droogheid is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle crème of een olie-serum houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

 

 

Wanneer mag een Bio Peel niet?

• Virale infecties, de infectie kan zich verspreiden
• Kanker, ook wanneer de cliënt nog kankermedicatie inneemt
• Open wondjes
• Actinische keratose
• Bepaalde medicatie
• 14 dagen wachttijd na Botox injecties (de Bio Peel ontgift de Botox)

 

 

Extra informatie

Tussen harsen en een kruidenpeeling moet minimaal 14 dagen zitten.

Tussen de volgende behandelingen en een kruidenpeeling moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar de kruidenpeeling wordt aangebracht: 

 Microdermabrasie
 Sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel)
 IPL
 Laserbehandeling

Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar het is niet aan te raden. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.