SPA Fruitzuurpeeling

60 min. | €65


Wat is een fruitzuur peeling?

 

Een fruitzuur peeling is een intensieve huidverbeterende behandeling, waarbij een vloeistof word aangebracht die dode huidcellen verwijdert en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. De peeling lost de kit substantie tussen de dode huidcellen op waardoor deze los komen te liggen. Hierdoor word de huid vervangen voor een nieuwe, gezonde huid.

Een fruitzuur peeling is zeer effectief en kan ingezet worden bij veel huidindicaties. Het aantal benodigde behandelingen voor het gewenste resultaat is afhankelijk van de huidindicatie, de behoefte en het type fruitzuur peeling. Er zijn verschillende soorten fruitzuur peelings in verschillende sterkte's.

Sterkte 1 – oppervlakkig

sterkte 2 – gemiddeld

sterkte 3 – diep 

 

Meestal start de eerste behandeling met een fruitzuur peeling uit sterkte 1 en dit kan worden opgebouwd naar een fruitzuur peeling uit sterkte 3.

 

Welke resultaten kunnen bereikt worden met een fruitzuur peeling?

 

Bij een fruitzuur peeling wordt een vloeistof aangebracht op de huid om de bovenste lagen van de huid gecontroleerd te verwijderen en het vernieuwen van de huid te versnellen. De "lijm" tussen de dode huidcellen wordt verweekt, waardoor zij los komen en verwijdert worden. De huid word hierdoor zichtbaar gladder, voller en egaler van teint. Er zijn verschillende soorten fruitzuur peelings voor verschillende huidindicaties. Denk hierbij o.a. aan acné, littekens, hyperpigmentatie, anti-aging, maar ook een doffe/vale huid en meer.

De fruitzuur peeling kan eenmalig toegepast worden om de huid op te frissen en een boost te geven. Wanneer je een huid probleem wilt aanpakken raad ik een kuur van meerdere behandelingen aan. Een kuur bestaat meestal uit 3 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 7 tot 14 dagen. Dit kan verschillen per persoon. Na een kuurbehandeling is het aan te raden om elke 4 tot 6 weken een behandeling te ondergaan om de resultaten te behouden.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

 

Voor de behandeling start wordt de juiste fruitzuur peeling gekozen doormiddel van een huidanalyse. Hierbij wordt er rekening gehouden met jouw wensen en wordt er gekeken naar welke peeling het beste bij de huid past en wat de huid aankan. De behandeling start met het reinigen van de huid. Daarna wordt de huid behandeld met de pre peel, zodat de peeling dieper in de huid kan doordringen. Verlvogens word de fruitzuur peeling aangebracht, dit kan als prikkelend/tintelend worden ervaren. Nadat de peeling een aantal minuten heeft ingewerkt, wordt deze weer verwijderd. Vervolgens brengen we een BioActive Vitamin booster aan afgestemd op de huid. Daarna wordt een speciaal enzym masker aangebracht en geniet jij van een heerlijke nek, schouder en decolleté massage. De behandeling wordt afgesloten met luxe serums en een passende verzorging.

 

 

 

Wat gebeurt er na een fruitzuur peeling?

 

Na de behandeling kan de huid droog en trekkerig aanvoelen en kan in sommige gevallen gaan vervellen. Het is daarom belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

•  Breng dagelijks een hoge zonnefactor aan. Het liefst een met minimaal SPF 50. De huid wordt extra gevoelig voor UV straling en kan verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen wanneer deze niet goed beschermt word. 

• Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling.

• Wacht minimaal 7 dagen met het gebruiken van een scrub of peeling thuis.

• Ook is het belangrijk om speciale huidverzorging na de behandeling te gebruiken om zo het herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Na de behandeling krijg je hierover passend advies voor jouw huidtype. Het herstel van de behandeling begint pas thuis, daarom is het belangrijk om de juiste geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Doe jij dit niet, dan kan het huidherstel heel anders lopen dan verwacht. 

 

Waneer mag deze behandeling niet?

 

• Bij actieve rosacea, de huid kan geïrriteerd en ontstoken raken.
• Bij virale infecties (ook bij koortslip), de infectie kan zich verspreiden.
• Bij abnormale litteken vorming, de huid kan anders reageren als verwacht.
• Bij zwangerschap/borstvoeding/overgevoeligheid aspirine (geen salicylzuur)
• Bij open wondjes, schrale of dunne huid.
• Zomermaanden i.v.m extra gevoeligheid voor UV en zonverbranding.

 

Korte Fruitzuurpeeling 

30 min. | €40

 

Dubbele reiniging - fruitzuurpeeling - crème masker - serum - verzorging.